Kjøttprodusenters leveringsbetingelser
Horns Slakteri AS betaler Norsk kjøtts noteringspris på alle typer dyreslag.
Ut over denne grunnpris betaler vi følgende tillegg:
Gjelder fra 01.07.2025:
Kvalitetstillegg på ung okse over 250 kg:
| Klasse O | Kr 1,00 pr. kg |
| Klasse O+ | Kr 1,50 pr. kg |
| Klasse R Gruppe | Kr 2,00 pr. kg |
| Klasse U & E Gruppe | Kr 3,00 pr. kg |
Tillegg på all Ku NB! Ingen krav til langtidsinnmelding eller ku/kalv-avtale. | Kr 2,00 pr. kg |
Kvalitetstilskudd | |
| Gjelder ung okse, kasterat, kvige, ung ku og kalv. Gjelder inntil 4- i fett. | |
| Klasse O og O+ og fettgruppe 4- eller lavere | Kr 8,70 pr. kg |
| Klasse R- og bedre og fettgruppe 4- eller lavere | Kr 13,00 pr. kg |
| |
| KJØTTFETILLEGG | |
| Kjøttfetillegg for ung okse, kvige og ung ku | |
| 1. halvår | Kr 3,00 pr. kg |
| 2. halvår | Kr 2,00 pr. kg |
Krav til levering kjøttfeslakt med tillegg: – besetning må være KSL-godkjent med storfe-kjøttkontroll eller ku-kontroll | |
| Puljetillegg ved levering 6 storfe | Kr 160,- pr. stk. |
| Puljetillegg ved levering 10 storfe | Kr 200,- pr. stk. |
| Puljetillegg ved levering 12 storfe | Kr 220,- pr. stk. |
| Årskvantumstillegg / bonus storfe | |
| Årsleveranser 1 – 15 tonn | Kr 0,10 pr. kg. |
| Årsleveranser 15 – 25 tonn | Kr 0,20 pr. kg. |
| Årsleveranser over 25 tonn | Kr 0,30 pr. kg. |
| Tillegg for egen transport | Kr 1.00 pr. kg. |
| Starttillegg for unge/nye brukere i 2 år | Kr 1,00 pr. kg. |
| Ingen stoppavgift. Alle priser er eks. mva. Oppgjør pr. 12 dager. | |
| Trekk for skitne slaktedyr: | |
| Trekk kategori 1 | 500,- |
| Trekk kategori 2 | 1700,- |
Håndtering/-hygienegebyr – skotsk høylandsfe | 1700,- |
Det er ingen krav til langtidsinnmelding (kjøttfe egne betingelser), men vanlige rutiner er innmelding senest torsdag i uken før levering. | |
Gjelder fra 01.08.2025:
Lam:
Horns tillegg Kl. O+ eller bedre over 15 kg | Kr 2,00 pr. kg |
| Premiumtillegg Kl. R eller bedre over 16 kg | Kr 5,00 pr. kg |
| Gourmettillegg Uke 31 – 33 | Kr 3,00 pr. kg |
Gourmettillegg Uke 34 – 35 | Kr 5,00 pr. kg |
Gourmettillegg Uke 36 – 39 | Kr 5,50 pr. kg |
Gourmettillegg Uke 40 | Kr 5,00 pr. kg |
| Gourmettillegg Uke 41 – 44 | Kr 3,00 pr. kg |
| Villsau lam tillegg, klasse O og bedre, 12 – 16 kg | Kr 2,00 pr. kg |
| Økologisk tillegg, over 9 kg | Kr 3,00 pr. kg |
| Tilleggene gjelder fettgruppe 1+,2-,2,2+,3-,3 | |
| Sesongtillegg: | |
| Sesongtillegg uke 31 – 36 | Kr 2,00 pr. kg |
| Sesongtillegg uke 37 | Kr 1,50 pr. kg |
| Sesongtillegg uke 38 | Kr 1,00 pr. kg |
| Sesongtillegg uke 39 | Kr 0,50 pr. kg |
| Årsbonus på leveranse lam / sau: | |
| Lam / sau 1000 – 1999 kg | Kr 0,20 pr. kg |
| Lam / sau 2000 – 2999 kg | Kr 0,60 pr. kg |
| Lam / sau 3000 – 4999 kg | Kr 0,90 pr. kg |
| Lam / sau 5000 – 7499 kg | Kr 1,30 pr. kg |
| Lam / sau over 7500 kg | Kr 1,70 pr. kg |
| Gjelder års-leveranse og avregnes etter årets slutt. | |
Kvalitetstilskudd | |
| Tillegg for egen transport | Kr 1,00,- pr. kg. |
| Starttillegg for unge/nye brukere i 2 år | Kr 2,00,- pr. kg. |
Ingen stoppavgift. Alle priser er eks. mva. | |
Trekksats på Sau som ikke kan klippes rene eller slaktes med ull på | Kr. 150 pr. stk |
Gjelder fra 01.01.2025:
Gris:
| Gris | Kr 1,10 pr. kg |
| 2-årskontrakt | Kr 0,20 pr. kg |
| Purker | Kr 1,00 pr. kg |
| Tillegg for egen transport | Kr 1,00 pr. kg |
| Starttillegg for unge/nye brukere i 2 år | Kr 1,00 pr. kg |